AZ ÉLET LÉNYEGE, HOGY FELISMEREM-E A LEHETŐSÉGEIMET, AZ ESÉLYT
VAGY SEM, ÉS AZTÁN, HOGY HOGYAN ÉLEK VELÜK” – POLCZ ALAINE

Az előadást követően a nézők pozitív életszemléletet átadó, interaktív foglalkozáson vehetnek részt. A drámapedagógus által vezetett foglalkozást középiskolás osztályok számára saját iskolájukban tartjuk meg.

A drámafoglalkozásról

Az előadás végigvezet bennünket egy teljes életúton, amely a maga teljességében mutatkozik meg a végén azon bölcsességek esszenciájával, amellyel ez az életút értelmet nyer. A drámafoglalkozás megkísérli felfedezni azokat a kapcsolódási pontokat az előadással, amelyeket a saját életünkben is felfedezhetünk. Hogyan tudjuk, tudjuk- e működtetni a saját élethelyzetünkben azt az életvezetési szemléletet, el tudjuk- e lesni Polcz Alaine-től, ami segít továbblépni egy krízishelyzetből? Manapság különösen aktuális feladat foglalkozni mindnyájunk, de különösen a fiatalok mentális egészségével, hiszen nem mindegy, hogy a „jövő zálogát” jelentő korosztály megbirkózik- e azokkal a nehézségekkel, amelyeket az élet tesz a vállukra és lesznek ”teljes lényükkel” teljes életet élő, önmaguk és a környezetük boldogságát megteremteni képes felnőttek. Ezt a belső utat szeretnénk segíteni, elindítani dráma- és szerepjátékok segítségével, egy bensőséges játék védelme alatt.

A foglakozást vezeti: Mészáros Beáta drámapedagógus

Diákok mondták

Nekem személy szerint nagyon tetszett, nem volt erőltetett és tényleg jól feldolgoztuk a témát

Nekem nagyon tetszett, kicsit jobban megláttuk egymás gondolkodás menetét komolyabb témákban, illetve a programot tartó hölgy is nagyon rendes volt.

Jó volt, kifejezetten élveztem.

Nekem tetszett bár jobban örültem volna, ha az érzésekre és a saját véleményekre több hangsúlyt fektettünk volna.

A legjobb volt eddig, amin voltam.

Nem volt rossz, de úgy jobb lett volna ha az előadáshoz közelebbi időpontban van, mert így már kevésbé emlékeztem.

Nagyon tetszett, mert még nem vettem hasonlóban részt.

Nagyon jó kisugárzása volt a hölgynek, kreatív feladatok, tetszett! A szomorkás hangvételt szerintem átvette az osztály, egyszer lehetne még vidámabb darabról is csinálni ilyet.

Nekem nagyon tetszett.